Noen dager langs Glomma

Glommas bredder med graminidebeltet i høstfarger. Dominert av kvasstarr, men også vasshøymol og strandrør er fremtredende.

Da var jeg tilbake etter noen dager i felt....

Høsten er i anmarsj og siste innspurt av kartleggingsprosjektet i Østfold er i full gang. Det føles både godt og litt vemodig. Med unntak av tuneflue og hjortelusflue har årets NIN-sesong vært av det bedre slaget. Den siste måneden har jeg arbeidet/gått meg nordover langs Glommas bredder. Spektakulær natur som fremstår eksotisk for en fjellape fra Sunnmøre. Evjer, åpne flomfastmarker med rødlistearter som firling og elvebunke, sideelver, kulturmark og skoger i ulik utforming.

Et eventyr er på hell, men det skal bli godt å få mere tid sammen med familien....

For å sitere Joachim Nielsen: Her kommer vinteren, her kommer den kalde fine tida, her kommer vinteren, endelig fred å få....

Et lengre innlegg fra årets sesong kommer om litt, hvor jeg vil forsøke å gjengi litt av min vandring gjennom Østfold`s natur. Fra strandeng og skjærgård, til ravinesystemer i Øyeren og Glommas mektige bredder....

 En flittig og optimistik bever hadde jobbet jevnt og trutt i et ospeholt. Ipadden er satt i gnaget for å vise dimensjon.

 

#glomma #østfold #natur #høst #farger #bever #eventyr #jobb #elv #winteriscomming #ipad #vinter #fred

6 kommentarer

Fine bilder! ha en fin dag videre.

hilsen jaevelungene

jævelungene: Tusen takk for det. Blir heldigvis noen bilder av god kvalitet med en gammel S7. Gjengir dessverre sjeldent opplevelsen av å stå der selv. Ønsker deg også en fin dag :)

Interessant og fine bilder. Du har nok en trivelig jobb som biolog!

miba: Takk for det :) Jobbet 12 år innenfor betong og anlegg. Var en fin tid, men aldr angret på valget om å endre yrke. Nå får jeg jobbe med interessene jeg har hatt siden jeg var barn :)

Helt topp med et innlegg som dette! Spennende å høre om de ulike artene du møter på. Skulle likt å vandre der sammen med deg og tatt med fotoapparatet :) gleder meg til neste innlegg!

Øyvind Blindheim: Du er hjertelig velkommen til å bli med på tur. På øyene der du bor er det et eldorado for biologer, ornitologer og fotografer. Kanskje fått til en tur på Vigra eller Godøy?

Skriv en ny kommentar